© 2010 Linda VM_klein

”Schlaaand!!!”

I fall ni undrar vad det är de tyska fansen vrålar på VM så är det i huvudsak den alkoholvänliga förkortningen av Deutschland som lyder Schlaaand. Det var Stefan Raab (ni vet, killen bakom Schlager-Lena) som myntade uttrycket inför fotbolls-EM 2008. För efter ett antal öl är det inte Deutschland som mässas av massorna utan snarare just Schlaaand.

I dag hoppar alla fortfarande som på moln efter gårdagen. Nåja, jag har inte frågat min kompis Dave (engelsman) än. Men i det stora hela är hela landet som pumpat med lyckohormoner. Kompisarna i Berlin berättar att det inte går att undvika fotboll i huvudstaden och här nere är varenda Biergarten en hejarklack. Människor utrustade med flaggor ler mot varandra, bilarna spelar Das geht ab och folk på gatan dansar och vinkar. Flaggorna vajar från trasigaste golf till dyraste porsche och alla är så sammansvetsade och enade att man önskar att VM aldrig skulle ta slut. Den här stämningen borde man sälja på burk.

Och med fotbollsframgångarna kommer sommaren. München är en dröm på sommaren. När jag var ute och handlade lunch i dag var jag tvungen att stanna upp en minut och bara vara glad över att jag bor i en så fin stad som jag gör.

Nu hoppas jag bara att Tyskland med Klose, Lahm och Müller i spetsen tar och vinner hela rasket.

Foto: © Klaus Steves / pixelio

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>