© 2010 Linda flagge-deutschland1

Ok, det räcker!

Två dagar efter den historiska matchen skriver Tysklands största tidning Bild fortfarande spaltmeter om engelsmännens förnedring. På förstasidan mals presscitat från hela världen i egokvarnen och sjävklart ska det gottas i de engelska spelarnas hemkomst med svansen mellan benen. Bilder på gråtande engelska fans blandas med dem på en sammanbiten Rooney som stiger ur flygplanet borta på ön. Snacka om förnedringsjournalistik. Vad var det man lärde sig på sjumannaplanen när man var liten? Just det: det viktigaste är inte att vinna utan att vara med. Kan man väl kanske inte applicera på vuxenboll, men vem blir egentligen gladare av att idissla andras nederlag på det här viset?

Welt kör lite trevligare rubriker, bl.a. en artikel om tjugoårige Müller (som är gift sedan ett år tillbaka!!!), fotad i Lederhosen tillsammans med söt fru som berättar att maken både kan dansa och rida. Och ett långt inslag om hur ödmjukt tyskarnas matchseger mottogs i den engelska pressen – helt utan pajkastning. Så kan det också gå till.

Varför är större delen av mänskligheten så elak? Mer snällhet – nu!

2 Comments

  1. Giovana
    Posted juni 29, 2010 at 18:17 | #

    Kunde inte hålla med mer Linda! Mer snällhet NU!

  2. Linda
    Posted juni 29, 2010 at 20:53 | #

    Taaaack! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>