© 2010 Linda Panorama_HansSchmied

Värmebölja på väg ner hit

Vilken dag. Jag har ont i halsen, men kan inte lägga mig och slappa som jag skulle vilja. Istället har jag slitit med en jobbig text samt suttit massor i telefon. Väntar för tillfället på besked från en potentiell ny översättningskund som verkar väldigt trevlig.

På lördag ska det bli 37 grader här i München. Hjälp! Om det är någon som inte vet vart hon ska ta vägen i ökenhetta så är det jag. Ok, ge mig ett hav och jag fixar allt. Men den här stan ligger ju inbäddad bland Alperna och förvandlas till en stor gryta av svett och het asfalt. Vad göra? Sitta på Biergarten precis hela dagen eller åka ut till någon sjö tillsammans med resten av stans medborgare? Sjön känns inte direkt som en hit med tanke på att Sascha och jag är sjusovare på helgen. Vi kommer väl att komma dit när precis alla barn mellan ett och sex har kissat i sjön och minsta gräsplätt är upptagen. Och man kan få nog av öl också.

Många går väl och lägger sig i Englischer Garten (se bild ovan). Det är otroligt mysigt när det inte är smällhett. När luften kokar behöver man ju vatten. Men enda vattendraget i Englischer Garten är ån Eisbach och den är kantad med nudister på sommaren. Och att ligga och steka på en gräsmatta alternativt kasta frisbee när graderna stiger mot 40 är inte min grej.

Kanske jag kan övertyga Sascha att vi tar bilen mot Österrike och lägger oss vid någon vacker flod insprängd mellan de kalla bergsväggarna … det känns nog mer som ett ordentligt alternativ. Hehe, det är ändå vi kvinnor som bestämmer i stutänden.

Men nu är det faktiskt bara onsdag. Finns det tid så finns det råd! Vi ska nog komma på ett sätt att rädda oss undan värmeböljan. 

När man är lite sjuk och hängig kan man om kvällarna med gott samvete lägga sig framför dumburken. Det ska jag göra i kväll. Jag har blivit galen i amerikanska TV-serien Scrubs och tittar nästan varje kväll. Det har inte dykt upp några svenskar än, men flera tyskar. Jag bara älskar de här scenerna:

Finns det någon bättre tysk låt än Nenas 99 Luftballons? Favorit i repris:

Inledande foto: Tourismusamt München/ Hans Schmied, www.muenchen.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>