© 2010 Linda Potatissallad_700

Het kväll med sommarmat och sista matchen

Det är så otroligt varmt. 40 grader i Stuttgart, 44 i Frankfurt, här har jag inte vågat kolla temperaturen. I brist på hav/sjö i närheten gömmer vi oss i lägenhetens svalka nu i kväll. Dagen har vi tillbringat hos BMW med dåligt humör. De skulle laga några småsaker på vår bil, men lyckades sabba lika mycket som de lagade. Därför satt vi där och stekte hela eftermiddagen.

Sedan kom vi hem, svettiga och fullastade med matkassar. Det redan kassa humöret blev inte bättre av att vår granne Herr Glasögonorm von Dålig hållning kom hem strax före oss, blängde och smällde igen porten framför nosen på oss. Jag har ju skrivit tidigare om att han och hans otrevliga fru flyttade in för några år sedan och hatade oss från första sekund. Lite märkligt eftersom alla andra grannar gillar oss, vinkar från balkongerna och småpratar i trapphuset. Nåja … när man inte har något att förlora kan man alltid retas. För varje igensmälld port blir det någon halvtimme Marilyn Manson ur djupet av mitt skivarkiv på hög volym! :)

Fast i kväll blir det ingen hämndmusik. Sascha är glad över att hans bäbis äntligen är hemma, helt lagad, oljad och glänser som ny. Dessutom har vi varit husliga och lagat god sommarmat till en klassisk middag framför TV:n. Vi hoppas på VM-brons till Tyskland. Det står 2:2 just nu.

Prosecco med fläderblomsaft, lime och färska vinbär. Bubbligt och gott!

Somrig potatissallad med citrus

Enormt gott! Här är receptet om någon är intresserad:

Potatissallad med citrus

1,5 kg färskpotatis
100 g torkade tomater
4 schalottenlökar
500 g körbärstomater
1 citron (ekologisk)
1 apelsin (ekologisk)
2,5 dl grönsaksbuljong
2 msk senap
4 msk vitvinsvinäger
8 msk olivolja 
Peppar
Färsk basilika

1. Koka potatisen i 20 minuter. Låt svalna.
2. Hacka schalottenlöken och de torkade tomaterna, halvera körsbärstomaterna, riv skalet på halva citronen och halva apelsinen, pressa saften ur citronen och apelsinen.
3. Blanda rivet citron- och apelsinskal, citron- och apelsinsaft, buljong, senap, vinäger, olja och peppar i en stor skål.
4. Skiva potatisen i skålen, rör om och låt stå kallt en timme.
5. Blanda i körsbärstomaterna och hackad basilika.
Klart!

Ha en fin lördagkväll, allihop!

One Trackback

  1. By DE(MUC) » Nostalgitripp i litet format on juni 21, 2011 at 15:55

    [...] att det är midsommarafton på fredag. Jag har lovat att laga min berömda potatissallad (se recept här om ni scrollar längst ner och hoppar över allt mitt gnäll) och Max ska få hjälpa till att [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>