© 2010 Linda Discodans

Discodans i Auschwitz

Ni har väl inte missat musikvideon som rört upp en hel del känslor särskilt i den tysktalande regionen. Adolek Kohn, 89 år, överlevde koncentrationslägret Auschwitz. Ett helt liv senare är han tillbaka med barn och barnbarn och spelar in en musikvideo. Mellan tågvagnar och gaskammare dansar han till discolåten ”I will survice” av Gloria Gaynor. Videon regisserades av hans dotter Jane. Många anser att den är ett slag i ansiktet på alla dem som dog i koncentrationslägret. Andra menar att videon helt enkelt är en hyllning till att ha överlevt.

Jag håller med det senare. Visst tusan har farbrorn rätt att fira sig själv och livet! Jag lovar att det var just den här humorn som gav honom kraft att leva vidare efter sina ohyggliga erfarenheter. Titta bara:

Lyssna på BBC-intervjun med Kohn här.

Bild: Screenshot ur videon ”Dancing Auschwitz”

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>