© 2010 Linda IMG_3874_700

Tyskland vs. Sverige – dag 2

I dag har varit lite av en idyll.

Jag har gått runt i Uppsala …

… och nynnat Det stod en varmkorvgubbe ner på fyristorg. Jag saknar korvkiosker i Tyskland, hederliga korvtjorrar med tunnbrödsrullar och mosbrickor med köptasmos, bostongurka och rostad lök.

Jag har ätit god mat, både på restaurang och hemlagat samt fått i mig sommarens första 88:an.

Kreation à la mor.

Jag har hängt på pappas veranda …

… och fikat två gånger. Mina familjer dricker kaffet starkt och svart och helst många koppar i taget. Jag lovar att det är hardcore jämfört med mina fjantiga Latte Macchiato som jag slurpar på café i München. Mjölkskum och sugrör ger vika för urkaffe.

Dagens notis är att alla här har stenkoll på hur många millimeter det har regnat. Varje dag springer man ut i trädgården och kollar det där som kallas regnmätare och som sitter i varenda trädgård. ”Det har regnat 16 mm”, säger man och jag vet aldrig om det är mycket eller lite. Jag kan helt enkelt inte omvandla dessa millimeter i regnomfång. I Tyskland finns det ju sådana där ”Regenmesser”, men jag känner ingen som har en. Det kan ju förstås hända att hela tyska landsbygden är full av dem och att München är Regenmesser-befriat.

Något annat som jag är helt säker på inte finns i Tyskland är det här otyget med att prata om veckor. ”Jag har semester vecka 40″ osv. Varför säger man inte vilket datum man har semester? Alla i Sverige tänker i veckor. För mig är det som att man använder ett parallellt tidssystem.

Katterna är förstås lika härliga i Sverige som i Tyskland. Katter är världens finaste var man än befinner sig.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>