© 2010 Linda IMG_4394_700

En ljum kväll på Roecklplatz

Vad härligt det är att sommaren ändå inte riktigt är slut. Hösten jag fick uppleva i Sverige håller sig än så länge där uppe, i Norden. Här nere är Isars flodkanter och stadens torg fortfarande fulla av ungdomar dagar och kvällar igenom. Sällan har jag sett Gärtnerplatz så full med folk som i går.

Vår kompis Robinson har öppnat en bar på Corneliusstr. 14. ”Die Arschlöcher sind zurück im Viertel” skriver han på sin hemsida och syftar förstås på att Glockenbach de senaste två åren blivit allt mer snobbig och distanserat sig från sin alternativa glans. Detta ska nu ändras på. Dagstidningen Süddeutsche Zeitung firar nu Robinson Kuhlmann Bar som Glockenbachs räddare, se här på tyska. Jag har inte hunnit dit än, men ryktet säger att baren är riktigt cool.

I går tog Sascha och jag en promenad längst Isar, upp till Roecklplatz på gränsen till Schlachthofviertel. På Roecklplatz finns en restaurang med samma namn som är mycket trevlig. Spejsig meny och bara ekologiska råvaror. Helt klart värt ett besök.

Vi satt där tills solen gick ner och eldarna tändes nere vid vattnet.

Åter igen slår det mig vilken fantastisk sommarstad München är fastän den inte ligger vid något hav. Människorna lever utomhus på sina träbänkar och med en väl tilltagen grillplatta vid floden. Såg förresten i dag att mataffärerna har börjat sälja Spritz på flaska. Det blir säkert en hit under nästa års grillsäsong.

Semestern är slut för den här gången. I helgen ska jag ta tag i en översättning som fått ligga på is samt en artikel som beställdes förra veckan. Det blir ju alltid vardag någon gång igen.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>