© 2010 Linda garage

Vi flyttar – äntligen!

Jag har skrivit om att flytta så många gånger här på bloggen att det måste vara jättetråkigt för er att läsa. Men hittills har ju allt bara varit gnäll om visningar av lägenheter som inte var som vi tänkt oss eller tjat om hur gärna vi vill flytta till området Glockenbach i München utan att hitta något där.

Nu är det slut på gnället. Vi har en lägenhet precis just där. I förrgår träffade vi ägaren till huset där vi ska flytta in. I går skrev vi kontrakt.

Vi satt verkligen och darrade när vi träffade ägaren. Sascha darrade nog faktiskt mest och blev alldeles vimmelkantig av att sitta och hålla positiv låda i över två timmar. Det kändes för min del som om vi kanske inte gjorde världens bästa intryck – smått hysteriska, röda i ansiktet och bara så otroligt uppfyllda av känslan ”vi måste få lägenheten”. Men vi stämplades härligt nog som sympatiska och lägenheten blir vår. En jättefin trea på tredje våningen i ett urgammalt hus, där en balkong på hela åtta kvadrat ska byggas till i det närmaste.  Nu mår jag inte dåligt av nervositet utan av glädje! Hjälp!

Flyttprocessen här nere är som sagt dyr och lite komplicerad. Vi har precis fört över tre hyror som säkerhet för uthyraren. Om allt står rätt till med lyan när vi väl flyttar ut någon gång i tiden får vi tillbaka pengarna. Mäklaren ska nu också ha sina pengar som tack för att han förmedlat lägenheten till oss. Jag borde ha köpt mer knäckebröd när jag var hemma i Sverige – till vattnet! ;)

Var alldeles känslosam i går och fotade hejvilt ute på gatan här i Nymphenburg. På bilden ser ni Sascha sedd nerifrån vårt garage. ”Aldrig mer detta svårparkerade garage med de otrevliga pensionärerna som parkerar sina oldtimers… klick”. Jag skonar er från vidare menlösa fotografiska alster.

I morgon ska jag träffa en väldigt spännande person! Men jag har lovat att inte skriva om det förrän i morgon kväll så jag håller er lite på halster.

4 Comments

 1. Marina
  Posted september 16, 2010 at 14:37 | #

  Grattis, grattis! Vi kommer i december med knäckebrödsfyllda resväskor. Mamma & Leffe

 2. Linda
  Posted september 17, 2010 at 15:34 | #

  Juhu! :)

 3. Emeli Mårtensson
  Posted september 17, 2010 at 19:48 | #

  Grattis till lägenheten Linda!! Underbart med Glockenbach-området ju! :)

 4. Linda
  Posted september 17, 2010 at 20:12 | #

  Ja, det är verkligen helt kanon! Mitt på Baader str. har vi hamnat. Därför är det förhoppningsvis slut på bostadssökbloggande! ;)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>