© 2010 Linda Bonn_klein

Bonn på lördag

På lördag ska jag till Bonn för första gången i mitt liv. Alla säger att det är världens tristaste stad, men det tvivlar jag på. Historiejunkie som jag är vill jag se Tysklands enda ”Bundesstadt”. Staden var ju ”Bundeshauptstadt” i Västtyskland mellan 1949 och 1990. Självaste Beethoven är född i Bonn. Dessutom är staden mer än 2 000 år gammal och därmed en av landets äldsta städer.

Som jag känner mig själv hittar jag säkerligen på ett par spännande sevärdheter på vägen också.

Foto: © M.E. / pixelio

2 Comments

 1. Lotta
  Posted september 21, 2010 at 22:46 | #

  Ein wirklich gutes Museum ist in Bonn das Haus der Geschichte – der Eintritt ist frei. http://www.hdg.de/bonn/
  Deutschland kompakt auf 4000 m2 – und gar nicht langweilig! :-)

 2. Linda
  Posted september 21, 2010 at 22:56 | #

  Toppen, Lotta! Vielen Dank! Ich wusste, dass Bonn nicht langweilig ist!:)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>