© 2010 Linda Vägentillsangerna

Vägen till sångerna: Det kom svensk musik med posten i dag

Titta hit alla musikintresserade! Jag måste puffa lite för min gode vän Stefan Warnqvist som precis kommit ut med boken ”Vägen till sångerna” på förlaget BTJ. Det är en tjock bok späckad med intervjuer med 24 av Sveriges mest intressanta låtskrivare. Gemensam nämnare för dem är att de skriver sitt eget material och har debuterat på 2000-talet. Annars skiljer dem mycket åt i den kreativa processen, vilket gör boken så intressant. 

Här förlagets egen beskrivning:

Hur går det till när en låt skapas? Vilken betydelse har tiden och platsen för hur musiken låter? Vad tycker låtskrivare om nedladdning och turnéliv? Hur påverkas de av den sjunkande skivförsäljningen? Hur influeras de av annan musik och andra konstformer? I denna antologi berättar artister från olika bakgrunder och genrer om låtskrivande och den kreativa processen i samtal med musikskribenten Stefan Warnqvist. I centrum står samtida låtskrivare varav de flesta har skivdebuterat under de senaste åren. Några har skördat framgångar världen över, andra har hittat hängivna lyssnare inom en viss subkultur.

De intervjuade är Asha Ali, Anna Frank, Lisa Lindal, Miss Li, Timo Räisänen, Elin Ruth Sigvardsson, Syster Sol, Edith Söderström, Sofia Talvik samt låtskrivare från grupperna Anagram, Backyard Babies, Billie The Vision And The Dancers, Dear Euphoria, Dungen, Fröken Underbar, Hästpojken, Montag Mania, Taken By Trees, The Tiny, Urban Tribe och Za Frûmi.

Själv plockade jag precis fram den enorma dajm-chokladkakan min faster skickade i veckan och läste några kapitel till tonerna av Anna Frank. Sverige är verkligen ett land med fantastiska musiker.

2 Comments

 1. Lotta
  Posted september 21, 2010 at 22:02 | #

  „Wo man singt, da laß’ dich ruhig nieder,
  böse Menschen haben keine Lieder.“
  wusste schon Johann Gottfried Seume :-)

 2. Linda
  Posted september 21, 2010 at 22:08 | #

  Ein ganz toller Spruch! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>