© 2010 Linda Weißwurst_klein

Bästa korven korad på årets Oktoberfest

Få matställen i världen är så starkt kontrollerade som Oktoberfest, ett felsteg skulle innebära allt för stor skandal och självaste Oberbürgermeister Christian Ude hävdar att maten på Wiesn blir bättre för varje år som går. Der rapporterar Fokus i dag.

Korven står förstås i centrum. Den älskade korven av alla de möjliga slag. Därför finns en speciell korvprovarkommité  som går runt i festtälten och provsmakar den viktiga Wursten på blodigaste allvar. Oktoberfestkorven måste vara kryddig och får inte bilda en flottfilm på skinnet när man skär upp den.

I dag testades årets korvar – med gott resultat: sex av åtta fläskkorvar fick omdömet ”bra” och två ”tillfredsställande”. Ingen korv fick icke godkänt, men inte heller lyckades någon liten korvsnutt charma till sig högsta betyget ”mycket bra” av de stränga korvkontrollanterna.

Juryn bestod av representanter från veterinärkåren, myndigheten för livsmedelssäkerhet, slaktare, gästgivare, stadsråd och konsumentmyndigheten. Även två kvinnor från – håll i er nu – ”Hausfrauenverband” (hemmafruförbundet) deltog.

Den bästa korven serveras i Schützen-Festzelt (mitt favorittält!), plats nummer två intogs av Bräurosl (juhu, ännu ett av mina stammtält), tredje placering tog ett korvstånd utanför tälten.

En enda gång har en Oktoberfestkorv fått „icke godkänt“ i korvtestet på Oktoberfest. Det var 1953. Also: lasst euch schmecken! :)

One Comment

  1. Giovana
    Posted september 24, 2010 at 10:02 | #

    Kooooorv! :-)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>