© 2010 Linda IMG_4667_klein

Det är Müller som skämmer bort mig

När jag har lite tid över går jag gärna och strosar på någon stor Müller Markt, en tysk parfymeri-kedja där all världens kroppsvård är samlad. Jag går lika gärna runt på lyxiga Oberpollinger här i stan (bl.a. för att lukta på världens bästa body cream från Diane Brill), men Müller Markt är lite budgetalternativet, där jag botaniserar bland ekologiska ansiktsmasker och hudkrämer.

Det finns ju i Tyskland otroligt mycket naturkosmetik att upptäcka. Dessutom är priserna för oss svenskar väldigt humana. När jag var i Sverige i somras betalade jag på Kick’s 70 spänn för nagellacksborttagning och en bomullsrondell, vilket är ett otänkbart pris här.

Just nu är har jag en Lavera-fas. Laveras grundare led av psoriasis. Eftersom han inte tålde konventionell kostmetika mixade han egen hudvård av ullvax, bivax och olivolja, vilket blev starten på företaget. Jag handlar produkterna i serien ”Basis-Sensitiv” eftersom de påverkar syra-bas-balansen positivt utifrån. Mitt senaste inköp är en body lotion som innehåller ekologisk jojoba olja, mandelolja och aloe vera och ger otroligt mjuk hud. Kostade runt 8 euro.

Jag säger det igen: Passa på att köpa kosmetika på resan till eller genom Tyskland.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>