© 2010 Linda IMG_4671_700

Presenter från Hans och Gretas värld

I det avlägsna landet Sverige har min systerson precis fyllt två. Som vanligt är jag extremt sent ute med att skicka present, men nu börjar det arta sig. Har köpt en leksaksbil – en tysk taxi fick det bli så att Max automobilsamling får en lite mer internationell profil. Sedan var jag bara tvungen att införskaffa ett traditionellt pepparkakshjärta med kärleksfullt budskap. Det är så fint att se dessa hjärtan pryda hela staden nu under Oktoberfesten. Man får egentligen tag på dem hela året. Tyskarna är galna i sina Lebkuchen. De bästa köpes i Nürnberg, helst på den berömda julmarknaden i december. Underbara, sega och så annorlunda de svenska pepparkakorna. Tyskland är allt ett stort Hans-och-Greta-Land ibland. Eller Hänsel und Gretel som man säger här.

Jag längtar tills i december då julmarknaderna slår upp sina portar. Då ska jag hamstra pepparkakor och kitschiga julprydnader. Inget land är nämligen mer juligt än Tyskland. I år kommer mamma med pojkvän Leifi och ska julmarknadsmysa i hela fyra dagar. Sist de gjorde det var 2008 och de gillade det så mycket att de nu har bokat hotell direkt vid Sendlinger Tor, där en av Münchens finaste julmarknaderna befinner sig. Jag riktigt längtar!

2 Comments

  1. Giovana
    Posted september 24, 2010 at 09:57 | #

    Finaste moster Linda!! Tack för senast :-)

  2. Posted september 24, 2010 at 10:02 | #

    Det är jag som ska tacka! Du är en sol i vardagen!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>