© 2010 Linda IMG_5525_klein

Djurskyddskväll på Prinz Myshkin

Stephanie Weiser har tagit initiativet till T!erLaut, ett forum för Münchenbor som vill engagera sig för djurens rättigheter. I går kväll var jag på det första mötet och gladdes åt många intressanta diskussioner om överfiske, djurplågeri och de många ohållbara aspekterna med industriell köttproduktion.

Här Stephanie

Vi var både köttätare och vegetarianer där och det kändes skönt att diskutera de här frågorna på ett vuxet sätt – till skillnad från när man som 15-årigt och väldigt irriterande super-vego kutade och propagerade på sitt fåniga lillgamla sätt och anklagade hela världen för att vara mördare.

Vi träffades förstås på Münchens vegetariska restaurang nummer ett – Prinz Myshkin som är lagom trendigt, väldigt mysigt, kanske lite väl dyrt, men ett härligt alternativ till alla köttiga Gaststätten och Sushi-ställen. Kan jag rekommendera varmt till den som vill vego-lyxa. Hemsidan är full av lovord från New York Times, Vogue, Cosmopolitan och Süddeutsche Zeitung och maten är verkligen riktigt, riktigt bra.

Självklart var det många djur på plats. I Tyskland får ju hundar följa med precis överallt. Därför var det inget som helst problem att ha fyra fyrbenta vänner vid bordet.

Mer information på www.tierlaut.com

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>