© 2010 Linda IMG_5540_700

Inte en Knödel till!!!

Att bo i en ny lägenhet utan varken badrum eller kök är lite påfrestande. Inte bara för att jag knappt sett mig själv i en riktig spegel på två veckor, men också därför att restaurangmaten börjar gå mig på nerverna.

När vi började flytta tänkte jag att det inte skulle bli så tokigt att äta ute varje dag i si så där en vecka. Sedan den där veckan blev två veckor (på grund av sjabblande hantverkare) börjar jag dock ledsna.

Jag vill mig minnas ett nyårslöfte från förra året att jag skulle äta mer lokal mat i år. Mer bayersk kraftmat och närproducerat häpp minsann!

Nu kan jag inte se en knödel till. Har en bayersk Gaststätte runt hörnet och där har vi blivit riktiga stammisar under flytten. De har nämligen öppet jämt och en tidig middag klockan fyra är möjlig, likaså en sen lunch vid tre. Enkelt och snabbt, matigt och näringsrikt, men ack så ensidigt det börjar bli: Stuvad svamp och knödel, Käsespätzle (en typ av ostpasta), kålsallader, ugnsbakad camembert och öl, öl, öl samt en och annan Apfelschorle.

Varsågod bland kakel och murbruk

Jag vill ha en ugn, en spisplatta, ett kylskåp fyllt med råvaror man själv kan förvandla till något smarrigt. Nu har jag ett paket knäckebröd, några kokosbollar samt skorpor från IKEA stående i ett hörn av det som en gång ska kallas mitt kök. Jo, en vattenkokare är på plats också. Livet är så skönt ibland!

2 Comments

  1. Posted november 23, 2010 at 01:36 | #

    Är redan mätt när jag tittar på foton…
    Hoppas du får snart ditt nya kök!

  2. Linda
    Posted november 23, 2010 at 18:09 | #

    I dag kopplade de in spisen! Juhu! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>