© 2010 Linda IMG_5661_700

Dezember

Är det någon mer än jag som tycker att december är en icke-månad, en sådan månad som egentligen inte existerar? Vad minns man från december förutom att det var jul och nyår då? Det andra rörs liksom ihop till ett före och efter jul.

Mamma åkte hem och med henne försvann all snö. Rena rama vårvädret har vi haft i München i dag, snökaoset kommer väl i tid till nästa vecka när jag ska åka till Frankfurt och jobba.

Jag börjar känna mig lite mer hemma i nya lägenheten. Det står blommor och gröna växter här och där, i badrummet hänger en tjugotalslampa och stringhyllan bredvid kaminen är pyntad med gamla Bullerby-böcker. Jo, visst börjar det bli lite mysigt. Golven knarrar så in i Norden (har aldrig varit med om något liknande), men så har ju mitt hus överlevt två världskrig så jag har all förståelse för dessa ålderskrämpor. När allt är klart ska jag väl våga mig på att posta lite foton från den här galna lägenheten, där allt är snett och vint och tokigt med gasledningar som går kors och tvärs längs väggarna, men så väldigt charmigt ändå.

Vi fick förresten tillbaka hela tre fjärdedelar av kautionen från gamla lägenheten. De ansträngde sig och fifflade lite och vips drogs lite mer än 600 euro för saker som att varmvattenberedaren måste kalkas av, målning av väggar och tak samt lite annat fjant.

En sista översättning att göra klart den här veckan och sedan kommer pappa på besök till helgen. Vi hämtar upp honom i Salzburg på fredag, förmodligen proppfull med österrikiska juldelikatesser och blankskrubbad i skinnet efter firmafest på flådiga spahotellet Salzburger Hof.

Som sagt, december är en sådan där månad när det helt enkelt händer så otroligt mycket hela tiden. Så mycket att allt flyter ihop till julgröt i minnet.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>