© 2010 Linda IMG_0161_700

Ännu en helg med mat och dryck i överflöd

Nu är det tyvärr slut med besök från Sverige för ett tag fram över. Pappa flög till Arlanda i går eftermiddag. Vi hämtade honom med bilen, vilket blev en lite äventyrlig resa över oändliga landsvägar i snökaoset mellan Salzburg och München.

Först måste lilla BMW:n grävas fram ur sitt vinteride.

Ett stopp i närheten av fina Wasserburg am Inn, en 1100-talsstad belägen på en halvö i floden Inn, blev det och en matbit på Gasthof Fischerstüberl, som räknas som en av Bayerns bästa restauranger. Där satt vi ett bra tag och kalasade medan flingorna åter igen tätnade utanför och vi tyckte inte att det blev så där ruskigt dyrt heller: Kalvkött i rödvinssås till pappa, spenatknödel för mig, helstekt forell till Sascha, glass, chokladpudding, fyra öl och tre kaffe för motsvarande 750 kronor.

Under helgen fortsatte pappa och jag att kalasa på Paulaner vid Kapuzinerplatz och Wirtshaus in der Au. Bara Hofbräuhaus missade vi den här gången eftersom jag var lite väl seg för en omgång ompa-ompa och klirrande ölkrus.

På nyheterna är sprängdåden i Stockholm ett ständigt inslag på agendan. Med tanke på hoten mot Tyskland har polisuppbådet varit stort runt varenda julmarknad och poliserna med fingrarna på avtryckaren många fler än vanligt på flygplatsen, men än så länge har ingenting hänt här hos oss.

Julafton ska jag fira i München, vilket alltid är lika konstigt. Man är ju så väldigt van vid svensk julmat, de där bestämda julprydnaderna som plockas fram, Kalle Anka klockan 15 och släktingarna. Även fast jag firat jul tre gånger i München redan är det lite trögt att få igång sina egna jultraditioner. Jo, kanske i synnerhet när man är ingift i en extremt ateistisk familj med judiska rötter.

One Comment

  1. Posted december 15, 2010 at 00:00 | #

    Driving home for christmas!! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>