© 2010 Linda Schnee

Lite mat och mycket Stromberg i kväll

I dag tog jag en promenad till Viktualienmarkt, Münchens kända marknad ett stenkast från Marienplatz. Sedan 1800-talet kan man här botanisera i närproducerade härligheter: Äpplen från Bodensee, pepparkakor från Nürnberg, viner från Franken och mycket mer. Att kunna gå hit till fots på bara fem minuter är nog den största fördelen med den nya lägenheten.

Att det råder äkta och inte bara ”psykiskt” snökaos är väl ett faktum. På flygplatsen i Frankfurt fick polis ingripa i tumultet som uppstod i köerna till Lufthansadisken. Fram till klockan 16 i dag hade hela 233 flyg ställts in.

När man inte ska ut och resa kan man istället njuta av allt det vita. Viktualienmarkt och Marienplatz såg ut som ett Narnia i ishäxans våld – fast vacker och mysigt, täckt med ett tjockt lager snö som varken smälter eller hinner bli smutsig. Rödkindade försäljare vid stånden hade fullt upp att kränga kryddor, korv och doftande frukt till turister som inte kunde få nog av att fota de juldekorerade stånden och innerstadens torn och tinnar mot kvällshimlen. Det var så vackert att jag kände mig inspirerad att skriva en saga.

För egen del blev det en sopphöna, rosmarinskinka och en bit morotsbröd. Jag var nämligen skyldig att laga någonting Sascha tycker om och så här i vintertider står hemlagad hönsbuljong högt i kurs.

Nu puttrar det hemtrevligt på spisen och jag ska ägna kvällen åt Stromberg – Tysklands svar på The Office (och mycket bättre än originalet). För er som kan tyska finns alla avsnitt online här (helt lagligt).

Foto: © Marion Gonnermann / pixelio

One Comment

  1. Stefan
    Posted december 18, 2010 at 19:50 | #

    Fantastiskt vacker bild! Och underbart att du också blev inspirerad att skriva en saga!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>