© 2011 Linda IMG_5801_700

Pudersnö, bayersk vardag och nya spännande uppdrag

Att bo så här nära Alperna innebär att man aldrig ser sina vänner och bekanta om man inte åker skidor. Här åker nämligen de flesta skidor eller snowboard ungefär varenda ledig minut mellan slutet på november och påsk. Några har egna stugor, andra hyr sina små vinteridyller årsvis, ännu fler flänger fram och tillbaka med bilen fullproppad med utrustning.

Själv ådrog jag mig en präktig knäskada på fotbollsplanen hemma i den uppländska myllan 1995. Minisk och korsband rämnade och sedan dess är varken fotboll eller skidåkning något min kropp gärna aktiverar sig med. Då ser det bättre ut på sommaren då jag med jämna mellanrum hänger på ovan nämnda snöfantaster när de byter pjäxor mot vandrarkängor och beger sig ut i de vackra Sound-of-music-landskapen för att bestiga diverse berg och mumsa knödel någonstans på värdshus gömda i djupa dalar.

Eftersom torsdag är röd dag befinner sig i princip alla jag känner fortfarande på något berg. Jag är glad för deras skull – det yr pudersnö över München och jag kan tänka mig att backarna är riktigt åkvänliga.

Om ni förresten planerar att åka skidor i den tysktalande delen av Alperna någon gång kan jag tipsa om att ”Ski Heil” är en hälsning och samtidigt lyckönskning om god skidåkning skidåkare sinsemellan.

Själv är jag tillbaka i vardagen efter alla helgdagar. Har fått en frilansförfrågan från en tysk damtidning och sitter och går igenom portfolion efter lämpliga texter att övertyga med. Har även ett nytt PR-projekt på gång och förbereder en kampanj som ska gå av stapeln redan i januari. På skrivarfronten är första artikeldeadlinen redan om en vecka (en analyserande text av annonsmarknaden i Österrike, häpp!).

Så medan polarna svischar nerför sina backar sitter jag vid tangentbordet igen och tuggar på en Brezel.

One Comment

  1. Posted februari 28, 2011 at 20:43 | #

    Den artikeln skulle´jag hemskt gärna läsa! Och en brezel vore inte heller fel :)

    Hälsningar från Wien

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>