© 2011 Linda olympic_park_winter_c_olympiapark_muenchen_web

München – het kandidat för vinter-OS 2018

Var det någon som tittade på skidor från Olympiaberget här i Münchens Olympiapark i söndags? Staden jobbar för tillfället stenhårt med att marknadsföra regionen som vintersporternas absoluta place to be. Och inte bara för skojs skull: München tillsammans med skidorten Garmisch-Partenkirchen är nämligen en av de tre kandidatstäderna till de olympiska och paralympiska spelen 2018.

Det som är så spännande är att vi har goda chanser att vinna kampen om att bli OS-stad. Vintersport är ju som ni vet ruskigt stort här i trakterna och Alpkulissen i Garmisch slår de flesta vinterlandskap. Eller vad sägs om sjön Königssee? Hit förläggs skridskogrenarna 2018 om allt går vägen.

Om drygt ett halvår, rättare sagt den 6 juli, avgörs det om OS går till München eller någon av de övriga kandidaterna (Annecy i Frankrike och PyeongChang i Sydkorea). Tills dess är vi på helspänn här nere.

Mer information om Münchens kandidatur hittar ni här.

Och av bara farten hittar ni min guide till skidåkning och vandring i Alperna här.

Jag hoppas att ni håller tummarna allt vad ni kan för att det blir OS i Tyskland. Jag hoppas för egen del att hela världen har fotbolls-VM 2006 i gott minne – året då Tyskland visade upp sig som fantastiskt värdland för sportevenemang.

Copyright fotomaterial:

Foto 1: © Olympiapark München
Foto 2: © Günter Standl
Foto 3: © BSD
Foto 4: © City Press

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>