© 2011 Linda IMG_0182_700

En avslappnad Heilige Drei Könige

I dag var det ju faktiskt röd dag i Sverige också. Annars brukar jag kunna skryta med att bo i den del av Tyskland och förmodligen Europa som har flest lediga dagar. Katolskt som det är här nere blir det en hel del på ett år.

I dag kom jag på  att jag älskar himlen prick klockan halv fem i januari. Blått och rosa och flygplanen blir precis som Blur sjunger på underbara albumet Think Tank: ”jets are like comets at sunset”.

Jag ägnade trettondagen (eller Heilige Drei Könige som dagen heter här) åt att småjobba i kapp året, men hann med en liten avstickare till Literaturhaus och en jättekopp kaffe bland de intellektuella. Där träffade jag en före detta kollega som bjöd på otäcka och sorgliga historier om sin pappa som var soldat på Östfronten under andra världskriget.

Det har av någon anledning blivit en del soldathistorier på sista tiden. En kompis berättade t.ex. om sin farfar som skickats som soldat till Frankrike, drack för mycket alkohol och ramlade i Seine. En fransk soldat räddade den fulle fienden från att dö drunkningsdöden. ”Tack vare honom finns jag till i dag”, sammanfattade min polare. En annan berättade om hur en modig morfar skickades till fronten som straff för att han vägrade låta barnen gå med i Hitlerjugend.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>