© 2011 Linda IMG_0189_klein

Presenten ALLA går igång på här

När jag var liten hade vi en äppelskalare med vev på lekis, något jag tyckte var det mest fantastiska jag någonsin upplevt. Så fantastisk att jag i sena tonåren införskaffade mig en egen på Duka. Det händer väl inte alltför ofta att jag skalar äpplen med den, men varje gång jag gör det blir jag liksom glad över att det finns så geniala och söta köksredskap. Skala, kärna ur och skiva på bara några vevtag – kan köksarbete bli härligare?

I Sverige var det väl inte så många som reagerade på min äppelskalare, men här måste jag gång på gång skala äpplen för imponerade gäster som aldrig någonsin har sett något liknande.

Ändå är väl inte äppelskalare så där ruskigt svenskt. De finns i mängder att köpa även här i Tyskland och kostar nästan ingenting. Därför har jag i dag införskaffat två stycken som ska skänkas bort i present på några stundande födelsedagar. Att hela bekantskapskretsen felaktigt tror att det här är en svensk uppfinning gör ingenting – det gör det hela lite exotiskt.

2 Comments

 1. Lotta
  Posted januari 8, 2011 at 13:23 | #

  Auch ich habe immer geglaubt, dass dieses Gerät eine schwedische Erfindung sei. Wollte es, angeregt durch deinen Blog, jetzt aber mal genauer wissen. Wikipedia meint es wäre ein Amerikaner gewesen: nämlich
  http://de.wikipedia.org/wiki/David_H._Goodell
  :-)

 2. Linda
  Posted januari 8, 2011 at 14:04 | #

  Vielen Dank, Lotta! Wahrscheinlich passt das Gerät einfach perfekt im deutschen Schweden-Bild mit rot-weißen Hütten, Äpfelbäumen und allgemeinem Bullerby-Flair! ;)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>