© 2011 Linda post

Postbote lille – kom så ska jag strypa dig!

Minns ni när jag hade mina utläggningar om hemska grannar vars paket jag fick ta emot hela tiden. Nu förstår jag varför det hände hela tiden att jag fick ta emot alla leveranser till Herr & Frau Dark Side: Jag bodde nämligen på första våningen i Nymphenburg. Nu bor jag på tredje och det är alldeles för många trappor för Münchens DHL-snubbar. Efter ungefär tio paketleveranser som gått snett här på min nya adress känner jag till de tre dominerande rutinerna:

1. Paketet lämnas hos grannen på nedre botten med förklaringen att vi inte var hemma (vilket vi var).

2. De ringer inte på utan lämnar paketet i den grekiska mataffären på andra sidan gatan. En lapp stoppas in under portdörren.

3. De ringer på hos oss, men kutar över till greken en tiondels sekund därpå.

I dag höll vår hyresvärd på att hugga ved på innergården när posten kom till oss. Vi var hemma båda två. Men postgubben ville lämna hos hyresvärden. ”Frau Karlsson ist nicht zu Hause” upprepade han fastän min hyresvärd insisterade på att han träffat mig tio minuter tidigare och kunde med hundraprocentig säkerhet intyga att jag befann mig tre trappor upp. Jag fick möta en grinig brevbärare i dörren som upprepade gång på gång att han ju ringt på, men ingen öppnat.

Jag vill mörda!!!

Foto: © Bubi / pixelio

One Comment

  1. Posted januari 19, 2011 at 01:37 | #

    Trodde att München vore bättre än Berlin… nja…

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>