© 2011 Linda IMG_5905_700

Födelsedagsfirandet i fredags

Titta vilken fin bok jag köpte till Sascha i födelsedagspresent. En komplett guide till precis alla designobjekt från Bauhau. Vi satt riktigt länge och förundrades över hur man på 1920-talet skapade möbler och saker som var tusen gånger mer moderna än mycket som produceras i dag.

Vi åt frukost med gott bröd och bakelser.

När vi senare drog iväg på stan upptäckte vi ganska snart att Sascha blivit av med sitt EC-kort (tyskt bankkort, typ Maestro). Panik och iväg till banken för att spärra det. Problemet här är att det är helt möjligt att handla med ett spärrat kort. Man måste i princip aldrig visa leg när man betalar med kort, i bästa fall är det pin-kod som gäller, men oftast räcker det att man skriver under utan att legitimera sig. Dessutom är extremt många affärer inte anslutna elektroniskt till det system som känner igen om kort är spärrade eller inte. Tappar man ett bankkort gäller det därför att vara på sin vakt och kolla kontot med jämna mellanrum.

Det blev därför inget spa. Istället fick maken sin favoritmat på en av fiskrestaurangerna på Viktualienmarkt. Jag kan lova att vädret passade till stämningen som rådde då.

Men ganska snart lättade molnen. Tänk vad ostron kan göra underverk! :)

På kvällen hade vi bokat bord på Hey Luigi och bjudit de tjugo bästa vännerna. Jonas kom med fin tårta.

Här är söta Jessie framför en av jättetallrikarna med mat.

Sedan firade vi födelsedag till fem på morgonen.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>