© 2011 Linda IMG_5974_700

För mindre än nio öre får det vara jul en liten stund till

Jag avskyr snåla människor – de som sitter och håller hårt i plånboken när notan kommer i hopp om att någon annan ska betala, de som sätter system i låna pengar och aldrig betala tillbaka, de som får en själv att känna sig pinsamt snål när man kräver tillbaka stora som små skulder. Jag har varit med om så mycket knasigt när det gäller sjukt snåla personer – en gång för många år sedan bodde jag tillsammans med några tjejer varav en snodde schampo och fyllde flaskorna med vatten för att det inte skulle märkas (bara det att schampoflaskorna till slut var helt fyllda med vatten och tricket uppdagades). Sedan dess är jag allergisk mot snålhet.

Så jag försöker att vara allt annat än gnidig själv. Men i dag gjorde jag något som bara riktigt gnidiga människor gör: Jag köpte kakor inte för att jag ville ha dem utan för att de var så förbannat billiga: Efter att tyskarna firat jul så att det både räcker och blivit över ligger betoningen på blivit över. I varenda affär skriker röd-grön-glittriga hyllor med överbliven julglädje att man ska ta hem plastgranar, plastpynt, julchoklad, julkakor, chokladtomtar och slibbig marsipankonfekt till superreapriser. Det gör jag aldrig. Jul är jul och jag sitter absolut inte i mitten på januari och äter gamla Lebkuchen. Tills nu.

På Schlecker säljer de nämligen relativt färska pepparkaksgubbar för 1 cent påsen, dvs mindre än nio svenska ören. Jag tror inte ens att ett Bugg (ni vet de där underbara tuggummina som var så poppis på 80- och 90-talet och som slutade säljas 2002) kostade mindre än 10 öre när vi köpte dem i jättepåsar på Q8 på rasterna i högstadiet.

Därför äter jag och Sascha pepparkakor i januari. För att jag var så där riktigt snål i dag och sparade mängder med dyrbara euro-mynt genom mitt fantastiska inköp! :)

2 Comments

 1. Lotta
  Posted januari 24, 2011 at 17:00 | #

  … auf dem oberen Bild schauen diese Männer auf den ersten Blick aus wie die ”Mainzelmännchen” vom ZDF :-)
  Vor Weihnachten konnte man hier in Schweden von Lindt goldene Rentiere kaufen. Nach dem Auspacken aus der goldenen Folie hatten die sehr grosse Ähnlichkeit mit den Schoko-Osterhasen :-)

 2. Linda
  Posted januari 24, 2011 at 18:05 | #

  Die Mainzelmännchen sind aber viel süßer! Hey, langsam kann ich aber keine Süßigkeiten mehr sehen – schlecht, denn ich fahre ja am Samstag auf die weltgrößte Messe für Süßigkeiten. Diabetes oder Übelkeit – das ist die Frage! ;)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>