© 2011 Linda IMG_5978_700

Att vara någons Schatz!

Jag har aldrig gillat ordet ”älskling”, inte heller har jag allt på det torra med meningen ”jag älskar dig” som känns så ruskigt seriös och allvarlig att man nästan kreverar!

När jag tänker efter är jag nog extremt oromantisk. Jag bojkottar Alla Hjärtans Dag, jag åkte på smekmånad inte bara med Sascha utan med femton kompisar, jag spolar fram filmer när det blir känslosamt …

Men en sak gillar jag: Det är att man säger ”Schatz” till den man älskar i Tyskland. Man kan ju säga ”min skatt” på svenska också fast jag vet ingen som säger så. Det ligger inte lika bra i munnen på något sätt. Jag tycker i alla fall att det är väldigt fint att vara någons ”Schatz”!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>