© 2011 Linda 20110203-092526.jpg

Frääänkförter Airport

Jag brukar alltid boka sparerbjudanden med Die Bahn. De är dyra tillräckligt som det är. Problemet är bara att man inte får åka flexibelt och ta vilket tåg man vill.

De brukar jag göra ändå och ingen konduktör har hittills kastat av mig. Tills nu. Fastän jag vid bokningen betalat nära 60 Euro mer än biljetten skulle ha kostat i luckan i dag ville de ha 84 euro extra.

Därför sitter jag och häckar på en av de tristare ställena i detta land – flygplatsen i Frankfurt. Landets största airport och en av världens viktigaste knutpunkter för tåg och flyg.

Som ni vet gillar jag inte Frankfurt. Allt är lite för grått, folk lite för tillknäppta och höghusen lever inte riktigt upp till stadens smeknamn Mainhattan.

Å andra sidan bor jag i en märklig stad som hela Tyskland verkar älska och hata på samma gång, en stad där allt är rent och skurat och oklottrat och präglas både av sköna livsnjutare och ignoranta (”kenn i ned, mog i ned”)

Det är som alla säger: München är inte Tyskland. Och eftersom jag sitter på en trist flygplats och hackar tänder tenderar jag till att se min hemstad just nu i strålande solsken, med gräddtoppade Alper i bakgrunden och vänliga vackra människor som hälsar servus och klingar med ölsejdlarna. Och glömma att stan också har sina dåliga sidor.

Haha, jag har blivit den där stroppen de avskyr i resten av landet. Nu är det verkligen dags att åka till Berlin igen och bli påmind om hur underbara andra tyska städer är.

Såg förresten att polisen röjt ännu ett ockuperat hus i Berlin. Sorgligt tycker jag. Det finns så himla mycket plats i Berlin. Kan inte juppisarna flytta någon annanstans? Måste man nöta bort allt det säregna och skapa en sim city för dem som har pengar. Oroande.

En kvart kvar. Jag önskar en trevlig dag härifrån Frankfurt am Main.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>