© 2011 Linda flagge-deutschland1

På tyska kan man vara riktigt otrevlig

Så där, då var den här dagen perfekt. För inte räcker det att vara sjuk och febrig och ha en komplicerad artikel på halsen, där i princip ingenting har godkänts av den intervjuade personens företag?

Nej, moset ska krönas med en rejäl skopa ovett och aggressioner – av vem? Jo, av högsta hönset till presstalesman vid ett av Tysklands större företag. För vem är jag som har mage att ringa med en förfrågan om att få skriva om dem? Vem är jag som vill ha fina högupplösta bilder samt lite informationsmaterial? Jo, en riktig skit tydligen.

Och på tyska blir liksom alla otrevligheter ännu större eftersom tyskan är ett språk som kan låta så hårt och taskigt om det är just det man vill.

Så här rolig var gubben:

På frågan om det går att få informationsmaterial:

Om Ni tror att jag tänker sätta mig ner och skriva någonting tror ni fel. Jag tänker inte göra Ert jobb.

På frågan om jag kan få ett citat av ansvarig person:

Ni kan citera mig om Ni måste. Men helt allvarligt: Er artikel har för mig så låg prioritet att jag inte ens tänker höra efter.

Vilken mardröm att ha en pressperson av denna kaliber. Tur att jag inte är dum! Jag ringde helt enkelt direkt till en av avdelningarna och fick exakt all den information jag var ute efter! In your face, alter Sack! :)

6 Comments

 1. Posted februari 10, 2011 at 00:46 | #

  Ju större företaget, desto arrogantare der alte Sack!

 2. Lotta
  Posted februari 10, 2011 at 20:07 | #

  Erst mal vor allem gute Besserung!!
  Hoffe, dieser Pressesprecher ist wirklich eine Ausnahme. Das klingt auch für meine bayerischen Ohren recht unhöflich und rüde. Vielleicht ist er ja einer der ”Generation tüchtig” – falls es die in D auch geben sollte: http://www.gp.se/ekonomi/1.544434-70-talister-duktiga-och-stressade
  ;-)
  Worüber ich mich hier in Schweden am meisten aufregen kann, ist wenn mich einer ”lilla gumman” bezeichnet …leider kann ich dann nie zurückgeben, mir fehlen dazu einfach die passenden Worte.

 3. Linda
  Posted februari 12, 2011 at 21:50 | #

  Ja, fy tusan för ”lilla gumman”. Kanske man kan ge tillbaka med ”fula gubbe”? :)
  Jag funderar på att inte skriva om min pressgubbes företag och begrunda detta med att jag inte kunde använda hans otrevliga input för fem öre. Vi får se!

 4. Linda
  Posted februari 12, 2011 at 21:51 | #

  Det har du rätt i, kära Smultronella!

 5. Posted mars 2, 2011 at 09:26 | #

  Oj, han borde verkligen byta jobb, vilken idiot. Jag har som pr-kvinna ocksa haft journalister som anser att jag ska skriva deras material at dem, för att de inte gillar press-texten jag skickat ut :)

 6. Linda
  Posted mars 4, 2011 at 14:01 | #

  Japp, den är också en klassiker. Undrar hur många artiklar jag har skrivit åt journalister under min tid som PR-konsult. Och sedan står deras namn som författare. Fräckt!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>