© 2011 Linda IMG_6141_700

Veckans places to be – zu Hause och Pacific Times : )

Hittills har det varit en väldigt fin helg. Vi vårstädade lägenheten (efter otaliga äktenskapliga bråk som gick ut på vem som städar mest respektive sämst). Den blev så fin att vi bjöd in kompisar på brakmiddag i går kväll. Först handlade vi massor med färska grönsaker, kött och vin på Viktualienmarkt.

Sedan lagade vi lammstek, …

… kryddig pytt-i-panna och …

… bullade upp med libanesiska förrätter från Salaba på Viktualienmarkt.

Vi pratade kvinnor och politik och huruvida Merkel är en bra kansler eller inte. Vi kom fram till att en kvinna aldrig kan vara en förebild för andra kvinnor om hon klär sig och beter sig som en man. Vi skrattade åt att det finns folk (särskilt amerikaner) som tror att Merkel är Hitlers dotter och spekulerade sedan vidare huruvida Merkel haft sex med Helmut Kohl eller inte. Efter dessa djupa diskussioner pratade vi om bäbisar och den babyboom som råder här i München och hur barn ibland känns mer som accessoarer än barn. Och sent, sent på kvällen kom vi fram till att minigrisar är sötare än bäbisar, men att man nog ändrar åsikt när man får egna små! ;)

Efter brakmåltiden gick vi i alla fall till baren Pacific Times som ligger precis runt hörnet där vi bor. Där kan man dricka fantastiska drinkar, som den här: en ”Manhattan Vintage” med tjugo år gammal whiskey.

Vi beställde in dyr champagne för i går var en mycket speciell dag: När världen blir av med en diktator måste det firas. Egypten var  kvällens absolut största samtalsämne. Hopp om framtiden likaså.

Efter en ganska lång sovmorgon promenerade vi i dag åter igen till Viktualienmarkt och beundrade alla vårblommor som ler mot en där.

Jag älskar påskliljor som tillsammans med snödroppar, krokusar och scilla måste vara de finaste vårtecknen i hela världen.

Videkissar i stora lass. Nu kan vintern verkligen ta och dra ett gammalt snötäcke över sig.

Eftersom vi aldrig får nog av falafel blev det ytterligare ett besök på Salaba och ännu mer god mat.

Där stod vi en stund och drack te och lyssnade på arabisk musik.

Väl hemma igen stoppade vi oss allt det goda.

Tabouleh.

Hummus (som här på bilden ser ut som tomtegröt).

Massor med falafel och pitabröd.

Så ganska nöjd med helgen hittills har jag jobbat resten av eftermiddagen och kvällen. Det är mycket att göra just nu. Därför är det skönt när det finns små solglimtar i vardagen – som att vara nästan helt frisk från den jobbiga förkylningen, äta god mat, promenera i solen och träffa fina vänner man kan diskutera knasiga tankar med.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>