© 2011 Linda Groda

En liten sång från Max Raabe: ”Küssen kann man nicht alleine”

Thomas Gottschalk, Tysklands TV-programledarkonung, meddelade i går att han stiger av tronen efter nästan 24 år som programledare för kult-TV-showen Wetten, dass ..? Anledningen är den trista olyckan som inträffade på det enormt populära underhållningsprogrammet i december förra året, då en man skadades svårt och fortfarande ligger förlamad på sjukhus. Sorgligt ändå att den hurtige Gottschalk med det blonda locksvallet mår så dåligt att han inte klarar av att leda showen längre. Där kan man snacka om en tysk TV-epok som går i graven.

Det är söndag och jag har suttit vid datorn sedan klockan sju i morse. Jag skriver på fem texter parallellt och försöker få en översättning till svenska att låta just svensk. Tänkte ändå titta in här och posta en väldigt söt liten video av den tyske sångaren Max Raabe. Jag lyssnar inte på hans musik i vanliga fall, men när en groda spelar huvudrollen i en musikvideo måste jag automatiskt älska den. Texten är fin också.

Max Raabe: Küssen kann man nicht alleine

Foto: Screenshot ur videon ”Küssen kann man nicht alleine”.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>