© 2011 Linda IMG_6272_700

Karneval och dioxinförsäkring

Tyskarnas stormarknader är inte lika maffiga som svenskarnas. Det ligger inga bjässiga ICA Maxi vid varje stadsrand, där man storhandlar på lördagar. Det är något vi svenskar bara älskar (hur ofta var inte min familj på Gränby centrum utanför Uppsala och handlade allt från vinterjackor till mat för en månad?). I går svängde vi förbi V-Markt på Balanstraße i Haidhausen för att ladda det ekande tomma skafferiet.

Där var det karnevalstämning för hela slanten. Den 8 mars är det Faschingsdienstag och folk ska klä ut sig för hem och fosterland. Varenda affär i stan är fullproppad med billiga kostymer, konfetti och silikonmasker. 

Vi funderade på att ta med oss den här tjusiga hästdräkten hem.

Som ni vet har vi haft stor dioxin-skandal här i Tyskland. Butikerna försöker därför vagga in folk i trygghet genom att sätta upp skyltar med påståenden om att ”våra ägg är fria från dioxin”. Inte så övertygande – jag menar, 120 000 dioxin-förgiftade ägg lyckades nå handeln i januari. Men man kan ju alltid försöka …

2 Comments

  1. Posted februari 28, 2011 at 20:50 | #

    Alltså att de använder ordet grundsätzlich känns ju inte sådär jättebetryggande heller :)

  2. Linda
    Posted mars 1, 2011 at 14:31 | #

    Inte va? :) jag fortsätter vara rädd för ägg!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>