© 2011 Linda 20110301-140416.jpg

Ännu en flygplats, ännu mer tankar om tysk politik

Jag sitter på flygplatsen i München, ska till bilmässan i Geneve för ännu en sådan där artikel som får kära mormor att utbrista ”man kan knappt tro att du är en flicka så mycket tekniskt du skriver om!” ;)

I morse kom det hela Tyskland väntat på: Guttenberg har avgått. Borta är den 39-årige stjärnan som fått regeringen att lysa. Det tog lång tid innan han bestämde. Merkel satt nog på kammaren och bad om kvällarna för att drevet skulle lägga sig och att inga nya copy-pastade passager skulle dyka upp i denna olycka till doktorsarbete. Men inget hjälpte. Fusk är fusk.

Jag är ledsen och arg på samma gång, fattar inte att jakten på en titel kan vara så viktig. Fattar ännu mindre att Guttenberg kunde vara så dum och göra en miss av det här slaget.

Borta är han i alla fall och Tyskland sitter där igen med en trist regering utan det där lilla extra.

Jag är så fruktansvärt besviken.

Men livet går vidare. I dag och i morgon ska jag spana in nyheterna på Salon International de l’Auto & Accessoires Genève – en av världens viktigaste bilmässor. Har redan fått uppfattningen att det gröna och miljövänliga tyvärr inte riktigt är det stora heta i år.

4 Comments

 1. Posted mars 1, 2011 at 14:19 | #

  Problemet är att det inte var ett miss. Om någon lämnar in en avhandling vilket innehåller plagiat på 70% av sidorna, då kan man väl inte anta att det var oaktsamhet. Det är bedrägeri.

  Det fanns en stor risk att hela grejen har faktisk inga konsekvenser och chefen till försvarshögskolorna är en oseriös akademiker. Dessutom skulle det vara förnedrande till alla ärliga vetenskapsmän.

  Jag tror att han kommer tillbaka någon gång – kanske som Seehofers efterträdare. Franz-Josef-Strauß fick avgå som försvarsminister och kom tillbaka några år senare. Och flygplatsen där du sitter just nu fick hans namn :-)

 2. Linda
  Posted mars 1, 2011 at 14:30 | #

  Haha, hur kunde jag glömma Strauß? Ingen vidare förebild, men genom att copy-pasta järnet på det här viset har Guttenberg helt klart sänkt sin nivå. Miss var det att underskatta vikten av ärlighet! Sabla politiker!

 3. Lotta
  Posted mars 1, 2011 at 22:26 | #

  … Gerade heute habe ich auch an den Genfer Automobilsalon gedacht, an Politiker und Skandale. Dabei fiel mir Gianni Agnelli ein – ein Leben voller Skandale/Tragödien und doch immer wieder die Rückkehr ins Rampenlicht. Schau doch mal bei Fiat vorbei, vielleicht begegnest du gar einem der Enkel John oder Lapko Elkann – beide ”bello impossibile” – wunderschöne Männer (besonders Lapko) – da schaut der Guttenberg ziemlich blass dagegen aus … :-)

 4. Linda
  Posted mars 4, 2011 at 14:05 | #

  Hallo Lotta! Die Geschichte von Gianni Agnelli ist wirklich der Wahnsinn. Leider habe ich die zwei schönen Männer auf der Messe verpasst. Dafür habe ich aber jede Menge coole Autos gesehen! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>