© 2011 Linda IMG_6344_700

Världens gladaste ”Karlsson auf dem Dach”

Årets fynd är gjort – och det redan i mars! Jag lovar att jag är världens gladaste Karlsson: kolla in den här enormt fina original-filmaffischen från 1979 som jag fyndade på den här filmaffischbutiken på Müllerstraße 46.

Jag heter Karlsson, jag älskar Astrid Lindgren och gör inget hellre än att pynta min lägenhet med gamla möbler och prylar. Den här affischen för ynka 15 euro har sowas von gjort min dag. Den är så stor att den tar upp hela mitt köksbord.

Tänk, att jag inte ens var född när Karlsson på taket tog världen med storm. Många menar att Karlsson var otäck och såg ut som en liten elak vuxen. Det tyckte aldrig jag, jag tyckte han var en hygglig kille! :)  Däremot är han vuxen nu och enligt det här blogginlägget bor han i mina gamla trakter – i Östhammar. Tänk att självaste Karlsson på taket har gått ut på samma stadshotell, där jag och mina kompisar söp och slirade i slutet på 90-talet.

Stockholms Finest har också stött på Mats Wikström, som Karlsson på taket heter på riktigt, se här.

Tack vare honom och Astrid glider jag fram i gräddfil i Tyskland som den ruskigt sympatiska Frau Karlsson. För finns det något mer svenskt och trevligt i det här landet än att heta som en Astrid-Lindgren-figur?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>