© 2011 Linda IMG_6718_700

Veckans restaurang – Tenno

Jag ska börja luncha ute oftare. Ingen mer hälsogröt med frön på eller ledsna inplastade sallader mitt på dagen. Solen har kommit till München och det är dags att upptäcka lite fler restauranger. Det är ju den stora fördelen med home office. Här i området finns så väldigt många trevliga ställen.

Jag minns min sista fasta anställning, i utkanten av stan. Där, mitt ute i ingenstans, fanns det ett hak med osmaklig thai-mat, ett Müller-bageri, en otroligt dåligt sorterad Tengelmann och en kiosk. Där hade man inget val än att variera mellan ugnsbakad camembert (värmd i mikron), burksoppa och egenhändigt komponerade sallader med påsdressing. Eller att ta med mat hemifrån – men det gjorde bara tjejen från Verona vars mamma kom en gång i månaden med bilen laddad med italiensk matglädje i frysportioner. Vi andra var antingen för glupska kvällen innan eller för lata.

Nej, nu är det nya tag som gäller!

I dag var jag på Tenno för första gången – en restaurang med japansk och pacific på menyn. Det var så gott att det var uppslukat innan kameran hann åka fram. I alla fall satt vi kvar en bra stund och hinkade vinbärsschorle i solskenet.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>