© 2011 Linda IMG_6584_700

Vårstämning

När det är vår och hela stan slår ut i blom blir jag alltid så glad. Det är lite för tidigt för magnolian, men vitsippor, snödroppar och krokusar pryder gräsplättarna mellan asfalten. I helgen tog vi en lååång promenad till Harlaching, vilket innebär att följa Isar i ungefär sex kilometer. Väl framme hos Saschas föräldrar satt vi hela förmiddagen och matade ekorrarna.

Hela vintern har Isarstycket i centrum sett ut som ett grått kaos av lastbilar, stenblock och snöblandad gyttja. Man håller på att återskapa det naturliga ekosystemet med små öar som bromsar vattnet. Tydligen ska det hela bli ett riktigt paradis både för soltörstande stadsbor, foreller och andra små djur i flodens närhet. Jag hoppas de hinner bli klara inför grillsäsongen i sommar.

Redan nu har alla biergärten vaknat till liv och på tidiga morgonen drillar koltrastarna så intensivt att vårglädjen omedvetet präntas in riktigt ordentligt på trumhinnorna redan innan man vaknar och själv får insupa vårluften.

Och riktigt smittad blir man. Jag har redan hunnit vårstäda både lägenheten och mig själv – och då menar jag vårstädning, ingen vanligt ytligt städ här inte. Lägenheten har fått genomgå sin första stora make-over i min regi. Allt har blivit riktigt ordentligt geputzt från golv till tak. Kammaren i köket har rensats, garderoben likaså. Lister, fönster och samtliga skåp har skrubbats och allt som går att sortera har sorterats. Jag lovar att jag är hög på möbelsprayen Pronto. Vi städade med den när jag jobbade på hotell i Irland och för mig är denna doft höjden av fräschhet och nystädat. Förmodligen späckad med farliga kemikalier, men det bjuder jag på.

Själv blev jag vårskrubbad på underbara Ayurveda-skönhetssalongen Santa Margarita på Reichenbachstr. 24 – ett hett tips om ni vill få en riktigt bra ansiktsbehandling eller massage i München. En ansiktsbehandling på nästan två timmar inklusive fotbad, handmassage och två koppar te går på EUR 90. Jag har testat de flesta kända skönhetssalonger i stan och jag måste säga att Santa Margarita toppar.

Nu börjar det bli riktigt härligt att bo i München.

Dessutom Berlin-laddar vi. Någon gång i mitten på april åker vi dit för första gången på väldigt länge. Bara längtar efter att strosa runt i denna underbara huvudstad. Berlin är ju som ni kanske vet ingen vinterstad, då är det extra grått där uppe. Hur är det Peter Fox sjunger?

Guten Morgen Berlin,
du kannst so hässlich sein, so dreckig und grau,
du kannst so schön schrecklich sein,
deine Nächte fressen mich auf .“

Just det.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>