© 2011 Linda IMG_6748_700

Wunden der Erinnerung

Häromdagen var jag i närheten av universitetet och passade på att fota några minnesplatser som de flesta inte känner till. Jag måste erkänna att jag under hela mina studietid här aldrig lade märke till att universitetsbibliotekets röda tegelfasad är full av hål. Det upptäckte jag så sent som i år.

Hålen är skotthål från andra världskriget och har fått vara kvar som del i projektet Wunden der Erinnerung (minnenas sår).

Vid muséet Alte Pinakothek hittar man ytterligare ett minnesmärke. Där står en gammal ärgad kopparstaty även den full med skotthål.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>