© 2011 Linda IMG_7086_klein

Tysk bröllopsfeber

Året rinner iväg. Om några dagar är det första maj och bilarna brinner åter i Kreuzberg, Berlin. Det som stämplats som tidernas sagobröllop av ett upphetsat mediedrev ägde äntligen rum i dag och tysk TV tog i ordentligt – direktsändning i sex olika kanaler, varav två public service (ARD och ZDF). Jag zappade lite fram och tillbaka och förundrades över society-expert och beteendevetare som tycks ha tillgång till kungligheternas privata dagböcker. Särskilt hemsk är ruggugglan Sibylle Weischenberg som tjänar pengar på att upplysa oss vanliga dödliga om varför de adliga handlar som de gör. Hon har gått varm i TV hela veckan.

Printmedierna är inte bättre. Spiegel, Stern, FAZ och alla de andra seriösa tidningarna rapporterar lika mycket William och Kate som gamla ohederliga BILD. Var bröllopet verkligen så fantastiskt? Halva London utnyttjade de extra röda dagarna för en förlängd påsksemester, Kate var stel,  prinsen såg obekväm ut, kyssen likaså och hela tillställningen kändes väl lite som ett spektakel drömparet gärna ville lämna bakom sig. Ändå går medierna varma om hur sagolikt allt var. Nu räcker det, kära tyska monarkivänner. Nu kan vi väl prata om Libyen igen.

Till och med på födelsedagsfesten hos Herbert i går hade bröllopskitsch letat sig in i presenthögen. Visst är det vackert med kungliga bröllop, men overload av det här slaget blir nästan osmakligt.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>