© 2011 Linda IMG_7506_700

ID-glädje

Jag fick visa leg på Systembolaget i dag, vilket förstås var något väldigt smickrande och stort – ja, en känsla som är värd en Sverigeresa i sig. Sedan kling-klong med kassarna: Här kommer spritomanerna.

Jag har träffat en massa släkt de senaste dagarna. Kusiner och fastrar och kusinbarn i en mysig blandning. Mat och fika har bullats upp, tokiga minnen dammats av och lådvinet pimplats. I Linköping välkomnades jag med en fantastisk Östgötatallrik och i går kväll satt jag på en blommande balkong och sjöng med till Peter Jöbacks live-konsert på herrgårdsområdet ett stenkast bort. ”Åh Kristina, guldet blev till sand …” Förmiddagen i dag tillbringades med knäckglass och roliga historier på en solig balkong, där Lennakatten tuffade förbi bakom ett plank.

I morgon spelar de svenska damerna fotboll i Augsburg, bara några mil utanför München. Just nu hoppas jag på att tyskarna spöar Japan. Jag hoppas nämligen på en final mellan Sverige och Tyskland så att jag kan bli glad vad som än händer.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>