© 2011 Linda IMG_7570_700

När jag en dag får små tyska barn

När jag en dag får små tyska barn som gillar ”die Sendung mit der Maus” och David Hasselhoff, som äter Brezel och Gummibärchen, går med fyrkantiga svintunga ryggsäckar och sitter och pinas med rädslan för att få dåliga betyg på lågstadiet – då ska jag försöka förklara hur det var att vara barn i Sverige. Då ska jag berätta hur det var dåförtiden på 1980-talet när man sken av lycka för att man fick se The Pinks live på Furuvik …

… framföra min favvo som var den här:

Hur det var att ta till vara på varje sekund av sommaren för den är så kort, så kort i Sverige.

Och hur det var med långa, kalla vargavintrar när man grillar korv i snön precis hela tiden.

Med snö i mängder.

På en tid då kasettband var hightech och storblommiga tapeter hängde kvar från 1970-talet.

Och då man var ute varje dag.

Det ska jag försöka förklara om jag får barn någon gång. Då när mina bortskämda stadsbarn inte vill sluta spela TV-spel. Då ska jag berätta om min barndom på landet i Schweden. För den var riktigt bra! :)

3 Comments

 1. Posted juli 17, 2011 at 21:52 | #

  Härligt.. Ja jag håller med. Nog fasiken har man det bra som barn i Sverige..:)

 2. Ronny
  Posted juli 19, 2011 at 02:08 | #

  Här en låt från det tyska barndomet på 80-talet:

  http://www.youtube.com/watch?v=9TDxvB2zUO0&feature=related

  :D

 3. Linda
  Posted juli 21, 2011 at 12:22 | #

  @Rebecka: Visst va! :)
  @Ronny: Tack för en helt underbar låt! Love it!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>