© 2011 Linda IMG_7788_700

Dies und Das från de senaste dagarna

Tillbaka i Tyskland, tillbaka på Autobahn och de klassiska bilköerna. Stau är det tyska ordet för bilkö och häromdagen satt jag i en och kände jag mig lite extra hemma i det temperamentsfulla bilparadislandet. Särskilt när det blev dags för stressade tyska bilförare att tillämpa blixtlåsprincipen. Det går nästan aldrig. Att släppa fram andra (oavsett trafikregel) är svårt för de flesta Audi- eller BMW-förare.

Det har regnat osannolikt mycket den här sommaren. Som ni vet älskar jag galna åsk- och regnväder så mitt väderkonto är laddat just nu.

Jag har tittat på när min man slukar galet stora portioner Wienerschnitzel. Sedan 1800-talet spisar man denna panerade klassiker i Wien med omnejd. Eftersom Bayern känner sig mer Österrike än Tyskland är Wienerschnitzel ett stående inslag i varje robust restaurangmeny även här.

Jag har beundrat majstänger i mängder i helgen. Här den på Wiener Platz i Haidhausen.

Där tittade vi nämligen förbi på Fischhäusl, en av Münchens mysigaste fisklokaler.

Bästa stället att dricka kall Riesling när solen strålar.

Och gillar man fisk och skaldjur blir man kvar väldigt länge.

München växer så det knakar. Det är lyxlägenheter på gång i nästan varje hörn. Stan tycks bara bli mer och mer välmående, stadskärnan saneras och piffas upp. Själv fascineras jag av byggplatserna och fotar nästan varje dag nya dammiga rivprojekt.

The Seven tar form. Det sägs att det var en rik engelsman som köpte lyan längst upp.

Deutsches Museum och parlementetet (längst bort i bild) rustas också som det verkar. Jag undrar varför jag har en grej för byggkranar, det är helt enkelt något med dessa ståldinosarna av vår urbana värld.

Nu är Isarstranden vid Reichenbachbrücke klar. En betongremsa har förvandlats till rekreationsstråk.

Det är dunderfullt med folk vid vackert väder.

Jag tycker att det blev hur fint som helst. Jag förundrades över hur mycket folk som vågar bada i det extremt strömma vattnet.

Jag satt nämligen väldigt länge och drack Radler där hela dagen.

Och så tänkte jag hur trevligt det är att jag faktiskt kan se den här fina kyrkan även från min balkong.

2 Comments

 1. Lotta
  Posted augusti 7, 2011 at 23:27 | #

  Schön, dass du wieder aus München schreibst.
  … ja, viele hat es immer schon in die bayrische Metropole gezogen. Dachte erst vor kurzem daran, als ich ein Interview mit Senta Berger anlässlich ihrem 70. sah. Kennst du die Kult-Serie Kir Royal aus den 80ern? Den Klatschreporter Baby Schimmerlos … ? Vieles ist sich immer noch gleich … Servus nach München. :-)

 2. Linda
  Posted augusti 10, 2011 at 12:15 | #

  Ist wirklich schön wieder da zu sein. Kir Royal kenne ich leider nicht, toller Tipp! Danke! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>