© 2011 Linda IMG_0243

Neonazister snyggt blåsta!

Den 6 augusti var det dags för den nionde upplagan av den tyska extremhögerrockfestivalen ”Rock für Deutschland” i Gera, en tillställning som lockade runt 600 nynazister. Organisationen EXIT – Deutschland, die Aussteigerinitiative für Rechtsextreme tog tillfället i akt att förmedla sitt budskap med en riktigt smart trojansk T-shirt som t.o.m. impade på flera av skinnskallarna själva.

EXIT ger stöd till personer som vill ta sig ur den högerextrema scenen. För att nå ut till personer som ännu inte tagit steget delade man ut 250 T-shirtar på ”Rock für Deutschland”. Trycket på de svarta T-shirtarna var en dödskalle och texten ”hardcorerebeller – nationella och fria”. Detta tryck försvinner i tvätten och det äkta trycket framträder med budskapet ”Det din T-shirt kan, kan också du – vi hjälper dig att lösa dig från högerextreminismen”.

Till vänster ser du det första trycket, till höger det som kom fram i tvätten.

T-shirtarna delades ut av festivalorganisatören själv – det högerextrema partiet NPD som EXIT hade lyckats föra bakom ljuset. 24 timmar efter festivalen skickade partiet ut sms till deltagarna med en varning om den lyckade T-shirt-kuppen.

Bilder: EXIT Deutschland

One Comment

  1. Maria Andersson
    Posted augusti 11, 2011 at 20:23 | #

    Brilliant!! =)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>