© 2011 Linda IMG_7871_700

34 grader – häpp!

När alla trodde att sommaren hade gått – utan att det hade varit sommar för fem öre – kom äntligen solen till Tyskland. Münchens soldyrkare och grillare gnuggar händerna och man bränner fötterna på balkongen. 34 grader i en stad som ligger som i en kittel mellan bergen är hardcore.

Då funkar det bara med en svensk klassiker på lunchen – Sascha har lärt sig att uppskatta sill och potatis enormt mycket sedan han lärde känna mig.

Efter åtta timmar stängde jag av ventilatorn och klappade ihop datorn. Nere vid Isar finns det alltid lite luft att andas.

Och skymningen är väl aldrig vackrare än när det varit soligt och hett på dagen.

Många förknippar de stackars örnarna i sten med nazismen, men faktiskt har örnen stått som symbol för kejsardömen och riken ända sedan romartiden.

Örnen symboliserar odödlighet, mod och kraft och kallas ju även Luftens Konung. I alla möjliga mytologier förknippades den mäktiga fågeln med starka gudar -Zeus, Jupiter, Oden. Den symboliserar även Kristi Himmelsfärd Kristi Himmelfart (redaktionell ändring på mammas inrådan – piiiinsamt!). Typiskt att Hitler och hans pack skulle smutsa ner den med sina hakkors.

Efter kriget började Tyskland använda den örnbild som använts av Weimarrepubliken. Pippin på bilden ovan står på taket till Deutsches Museum, världens största museum för teknik och naturvetenskap. Missa inte när ni kommer hit förresten – ett riktigt toppmuseum!

Huvudingången till Deutsches Museum.
Adress: Museumsinsel 1.


Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>