© 2011 Linda IMG_7881_klein

Augustiner Biergarten i hettan

I kväll var det så varmt att det inte gick att göra någonting annat än att gå på Biergarten. Och det fanns dessutom en alldeles särskild anledning: Christine fyllde år och hade valt att fira med medhavd mat på en av stans största Biergarten – Augustiner-Keller på Arnulfstr.

På Biergarten får man ju ha med sig egen mat bara man köper dryck där. Fast pizza och dylikt ser de gamla, garvade värdshusvärdarna inte så gärna. Tur att Christine är bajer uti fingerspetsarna. På hennes bord finns bara specialiteter, som bajerska köttbullar …

… och en massa annat gott.

Jag tycker om att sitta på Augustiner och titta upp i trädkronorna.

En av Christines kompisar kommer från Kina och jag bara älskar att han alltid har på sig en tysk fotbollströja.

För många rökare är sommaren en befrielse. Äntligen kan man röka utan att behöva gå iväg. Fast ändå har rökförbudet accepterats i stora lag. Bara på Oktoberfest blir folk rabiata av att tvingas gå ut och puffa med risk för att inte komma in eller av att obekvämt smygröka under borden.

Kvällen blev lite sen.

Och jag avslutade den så tyskt som det bara går – med en Gummibärchen, det populäraste godiset som finns här nere.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>