© 2011 Linda 463246_R_B_by_Oliver Haja_pixelio.de

Pflegeleicht

Jag har nu bott i det här landet i över 10 år och trodde jag hade de flesta språkfel bakom mig (ni vet röntga sköldpaddor och kalla mannens chef för arsle osv). I går upptäckte jag att jag i 10 år har använt tvättmaskinen fel. Det finns en knapp som heter ”pflegeleicht”, vilket betyder ”lätt att tvätta” ungefär. Visst, jag förstår i sig att ordet betyder så, men undermedvetet har jag i 10 års tid tolkat denna knapp som ”mild tvätt”, vilket väl skulle heta ”leichte Pflege” istället. Helt urbota dumt egentligen –  ännu dummare är att jag har tvättat och tumlat hela garderoben som arbetskläder i ett helt decennium.

Japp, ibland kryper språkidioten fram även hos en luttrad översättare som jag! :)

Foto: © Oliver Haja  / pixelio

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>