© 2011 Linda IMG_8884_700

En pizza, ett konversationsminne som osökt får mig att tänka på Toast Hawaii

I kväll åt jag pizza på Mario som är något av en institution i Münchens restaurangvärld. För mig är pizzan på Pizza della Casa stans bästa, men många anser att Mario toppar. Ägaren Mario Gargiulo ska vara mannen som tog pizzan till München när han kom hit från Neapel 1959.

I all fall slukade jag den här godingen för några timmar sedan och jag lovar att jag kommer ägna hela min djupsömnfas åt att smälta denna jättepizza.

Under studietiden åt jag lite då och då på Mario. Nu är det flera år sedan sist. Men jag minns faktiskt bordsgrannarnas konversation ganska väl. Han amerikan, hon tyska.

Han: What pizza do you like?
Hon: I think I’ll have pizza Hawaii. You know, I really love ananas!

Appropå det: Visste ni att det var Tysklands första TV-kock, Clemens Wilmenrod, som gjorde Toast Hawaii poppis på 1950-talet? Det fanns också en motsvarighet i Östtyskland. Men där kallades min barndoms melodifestivalenkvällsmat Karlsbader Schnitte. Osexigt så in i norden!

2 Comments

 1. Anna
  Posted december 7, 2011 at 14:21 | #

  Hittade precis din blogg, jätterolig läsning för mig som (också :-) är Tysklandsfantast. Det lustiga är att min (tyske) man på vår första date bjöd mig på Toast Hawaii och han än idag inte kan se det lustiga med det, haha!

 2. Linda
  Posted december 7, 2011 at 17:22 | #

  Hej Anna!
  Toast Hawaii på första daten … H U R roligt som helst! Tack för att du delade med dig av detta! :)
  Också välkommen hit förstås!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>