© 2011 Linda IMG_4386_klein

Sverige genom tyska ögon

När tyskar pratat om Sverige blir man alldeles varm om hjärtat. De säger alltid så fina saker och  svärmar på ett sätt som smittar. Jag tycker alltid mycket bättre om Sverige varje gång jag pratat med någon av de många Schweden-fans jag stöter på med jämna mellanrum i min vardag. Har hittat några bilder (läsarbilder här, Vimmerby här och Stockholm här) som får samma effekt. Som de tyska turisterna suger i sig kära gamla Svedala borde vi exilsvenskar också göra med jämna mellanrum!

2 Comments

 1. Linnea
  Posted december 1, 2011 at 10:06 | #

  Jag hittade hit via bloggen http://www.mittberlin.se/ och nu har jag läst igenom nästan hela ditt arkiv av inlägg! Jag har en kandidatexamen i tyska och som en del av min utbildning gjorde jag en praktik i München våren 2009. Det är jätteroligt att läsa om allt som händer i staden (och Tyskland i allmänhet) och se dina fina bilder därifrån :) Blir väldigt sugen på att åka tillbaka!

 2. Linda
  Posted december 7, 2011 at 00:51 | #

  Hej Linnea,
  Vad roligt att du har hittat hit! :)
  Hälsar/ Linda

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>