© 2011 Linda IMG_8872_700

Några glömda hakkors

Haus der Kunst är ett välrenommerat konstmuseum i München och utställningarna är ofta helt galet bra. Men den pampiga byggnaden som invigdes 1937 är ett riktigt Hitler-bygge (vilket man lätt känner igen på klossarkitekturen). Spåren från den tiden finns kvar. Om kan kikar runt hörnet hittar man på baksidan hakkors-mosaik i taket. Den skapades på sin tid av Hermann Kaspars, en bekant mosaikkonstnär och kulturpersonlighet i Tredje Riket med många uppdrag från Hitler och hans arkitekt Albert Speer.

Baksidan av Haus der Kunst.

One Comment

  1. staffan
    Posted december 25, 2011 at 19:31 | #

    Tack för juldagen den var bra, puss o kram

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>