© 2012 Linda IMG_9198_klein

2012 började gott här hos mig i Tyskland!

Det är ju Saschas tradition att en hummerstackare måste sätta livet till just till nyår. Så också i år. Jag fick välja champagne och då blir förstås Bolinger, ni minns väl frasen ”Break out the Bolly, darling!” från underbara serien Helt hysteriskt (Ab fab), jag bara älskar hur Edina och Patsy dricker champagne precis överallt, som här i skidliften:

Nytt år, nya utmaningar. Jag känner mig riktigt laddad. Har späckat med jobb hela januari och december-tröttheten är som bortblåst. Nu är det januari och dags att ta i på nytt. Inte alls logiskt, jag vet, men i år såg jag verkligen fram emot att göra en reset och börja om.

Förra året var mitt tionde i Tyskland. När man nått den gränsen kommer man väl aldrig att flytta tillbaka. Eller? Under 2011 tillbringade jag mer tid i Sverige än jag gjort sedan år 2001 och det var så himla toppen. Och med så mycket släkt och vänner i Sverige, svenska kunder och allt fler skrivuppdrag på svenska känns det som om mitt hemland bara kommer närmare och närmare. Det känns som att jag har hittat en riktigt sund balans som jag mår bra av och hämtar kraft ifrån.

Så vad står på tur 2012? Som vanligt kan jag inte hålla mig borta från nyårslöften. Ett par stycken blev det och de liknar nyårslöften från tidigare år.

  1. Strax före jul var jag nämligen hos doktorn som sade åt mig att jag har taskiga blodvärden – mer sport ska visst vara lösningen så är det bara att leta upp nästa elljusspår. Längs Isar finns det så fina sträckor att man kan springa ihjäl sig så det är bara att svälja ursäkterna att inte ge sig ut.
  1. Skriva mer! Strax före jul fick jag en lyckokaka som sade att jag snart ska få njuta av en stor framgång. Jag hoppas innerligt att detta har med mina romanprojekt att göra. Som tur är har jag en fin skrivargrupp som ser till att jag får inspiration och motivation. Tack till er i ”Ståhl skriver” för att ni risar och rosar som ni gör!
  1. Njuta mer av livet, vilket innefattar att upptäcka mitt vackra München ännu mer, shoppa mer kläder, läsa fler böcker och äta ännu mer god mat.

Ha! Där har ni löftena ni med all säkerhet föraktfullt kan slänga i ansiktet på mig när senare i år börjar fila på nya nyårslöften inför 2013 efter alltför många degstunder framför dumburken. Men jag har i alla fall tänkt ge det hela ett ärligt försök.

Så, hello Germany! Nu kör vi ett år till.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>